Pro România Timiş se luptă cu USR?! Glume de autobază în conferinţa de presă

Mesaje contradictorii azi la conferinţa de presă a Pro România Timiş, susţinută de cei doi coordonatori ai filialei, deputatul Adrian Pau, primarul de Variaş, Nicuşor Birău şi aşa cum arată jurnaliştii de la Debanat, cea mai nouă achiziţie a partidului, Valentin Korman, fost consilier al lui Sorin Grindeanu când acesta era preşedinte al CJ Timiş, fost vicepreşedinte al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc”. După  ce săptămâna trecută partidul a avut un succes de imagine, prin prezenţa liderului Victor Ponta la Timişoara, care l-a anunţat pe profesorul Marius Craina drept candidat pentru funcţia de primar, acum filiala a revenit la vechiul stil al conferinţelor de presă, în care se discută, aşa ca la o bârfă, ca la un şpriţ de vară, despre candidaţii altor partide. Lucru greu de înţeles, mai ales că Pro România Timiş are un purtător de cuvânt cu mare experienţă, însă probabil că aceşti “lideri” îşi stabilesc singuri temele de comunicare.

Încercând să fie ironic, pus pe glumiţe, deputatul Pau a afirmat, poate fără să vrea, că Pro România a încercat să îl atragă în partid pe Călin Dobra, preşedintele CJT, pentru a-l propune candidat la primăria Lugojului:

“Domnul Dobra joacă bine fotbal, am jucat şi eu cu el. A avut o ofertă şi de la noi, dar a refuzat. Nu discut de performanţele CJT, dar dacă cetăţenii şi sondajele îl vor pe Bojin nu am eu ce să fac. Cred că putea câştiga lejer Primăria Lugoj alături de noi, să îşi continue cu succes cariera politică. Noi îl ajutam pe Dobra, este un tânăr politician de viitor”, a afirmat  Pau. Un sâmbure de adevăr există în această informaţie, însă, din sursele noastre, Victor Ponta a fost sceptic în legătură cu cooptarea fostului preşedinte al PSD Timiş. După periplul fotbalistic al parlamentarului Adrian Pau, a urmat o replică a fostului consilier al lui Sorin Grindeanu, legată de candidatul USR la Primăria Timişoarei.

Avem un candidat, Marius Craina, unul care este Nicolae Robu, primar al Timişoarei, şi altul care nu e nici măcar şomer. Dar am înţeles că nu e nici măcar şomer, ci el trăieşte cu prietena care îl intreţine. Cred că părinţii lui (n.r. Fritz) sunt fericiţi că a ajuns foarte bine. Alături de Craina, Pau şi Birău avem un proiect important, în perioada următoare veţi mai vedea oameni care se alătură acestui proiect. Suntem singurii cu proiect pe termen mediu şi lung, restul nu se gândesc decât la ei”, a spus Korman, potrivit Debanat.ro

Asemenea declaraţii nu au nevoie de comentarii prea multe. Însă e greu de înţeles cum poate fi acceptat un asemenea topic la o conferinţă de presă a unui partid nou, care are un lider naţional situat pe primele trei poziţii în sondajele de opinie, fost premier care vorbeşte fluent câteva limbi de circulaţie internaţională. E clar că fără Victor Ponta şi aportul său direct, filiala din Timiş riscă să-şi compromită şansele la un scor decent la viitoarele alegeri, chiar dacă dispune de un candidat de anvergură, precum medicul Marius Craina, şeful Senatului UMFT. Probabil doar dacă echipa de profesionişti în campaniile electorale cu care a venit fostul director al Spitalului Judeţean spre Pro România va prelua controlul comunicării lucrurile se vor schimba în bine. În rest, de la Pau şi echipa sa cetăţenii vor afla despre cum îşi plimbă Titu Bojin nepoţii (remarcă absolut deplasată pentru nivelul politicii timişorene) sau cu cine locuieşte candidatul USR, Dominic Samuel Fritz. Pe de altă parte, chiar dacă ar avea motive de atac politic la adresa useristului, Pro România nu se află în competiţie cu USR, care are un public bine definit, cu un anumit nivel de educaţie, care nu poate fi “întors” cu un asemenea limbaj. Un partid serios se adresează cetăţenilor în conferinţele de presă, vine cu subiecte de interes pentru comunitate, nu cu astfel de abordări.

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.